Rallylydnad – fortsättning & avancerad

Datum: 16 – 17 juli
Två förmiddagar med fortsättningskurs
Två eftermiddagar med avancerad kurs

Instruktör: Maria Larsson (mer information om Maria nedan)

Antal platser: 6 ekipage per kurs

Kursavgift: 800 kr/kurs. För att behålla din plats ska kursavgiften betalas senast sju dagar efter besked om att du kommit med på kursen. Swisha eller sätt in pengar på klubbens bankgiro, se nedan. För att delta ska du vara medlem i Strömstad brukshundsklubb.

Anmäl dig genom att skicka ett mail till stromstadsbrukshundklubb@gmail.com. Skriv ditt namn och telefonnummer, hundens namn, ras och ålder. OBS anmälan är bindande.

Presentation Maria Larsson
”Jag har hållit på med rallylydnad sedan 2011 då jag gick min första kurs inom sporten. 2012 tävlade jag för första gången och sedan dess har jag fastnat och har tävlat med sex olika hundar varav två blivit champions och en tredje är på god väg dit. Jag har idag två briarder, Vanna som fyller 8 i år är champion och Terror som i år fyller 3 år tog sitt första CERT i mästarklass i december. Jag har varit (och är fortfarande) instruktör, sekreterare och skrivare i flera år och lärt mig massor av detta. 2017 valde jag att utbilda mig till domare och lärde mig ännu mer.
När jag håller kurs så fokuserar jag lika mycket på det hunden behöver förbättra som det föraren behöver förbättra. Jag tycker att det är viktigt att träna med glädje och energi och att man tänker på vad man ska belöna och vad man inte ska belöna. Grunderna, så som följsamhet, stadga, bakdelskontroll osv., är väldigt viktiga för att få en fin helhet i alla moment.”