Valpkurs hösten 2022

Välkommen att anmäla dig till valpkurs, inga förkunskapskrav!

Datum: onsdagar 24/8, 31/8, 7/9, 14/9, 21/9, 28/9

Tid: kl 18:00 – ca 19:30

Plats: Strömstads brukshundklubb, apellplanen

Instruktörer: Jennie Rohman och Mette Sörvik

Kursinnehåll: Kontakt och följsamhet, hundmöten, stanna kvar, hantering, gå bakom, inkallning, stoppkommando, passivitetskontroll och nosaktivering.

Mål med kursen: Att utveckla din hund till en harmonisk och välanpassad familjemedlem, och öka allmänlydnaden på din hund. En allmänlydig hund är en välmående hund. Kursen är uppbyggd på Svenska Brukshundsklubbens allmänlydnadspasset.

Pris: 1 200 kr samt medlemskap i Svenska Brukshundsklubben.
Kursavgiften betalas till Strömstad Brukshundklubb på bg 5903-7135, eller swish 123 093 97 28 och ska vara betald senast sju dagar efter besked om att du kommit med på kursen.

Anmälan: Maila till jenniekarin81@hotmail.com ange hundens namn, ålder och ras. Begränsat antal platser (8 st).

Hunden ska vara vaccinerad och vaccinationsintyget kontrolleras vid första kurstillfället.

Att ta med vid varje kurstillfälle:

• Bajspåsar
  • Vattenskål till hunden, det finns tillgång till dricksvatten i lokalen.
  • Filt till din hund.
  • Halsband
  • Koppel (inte flexi eller rullkoppel)
  • Leksaker – hundens favoritleksak. Men en leksak kan även vara ett tygdjur, en gammal socka eller ett plagg med en knut på. Den ska vara greppvänlig och gärna med snöre. Ej pipleksaker.
  • Godis: extra gott godis som är lätt att ge och lätt för hunden att svälja som förutom hundens foder är: Ex. blodpudding, köttbullar, grillad kyckling, kokt hjärta, korv, mjukost på tub, ost mm. Låt gärna hunden vara lite hungrig när ni kommer på kursen, för att öka motivationen att jobba för godiset. Tänk på att ni kan behöva minska ner på dagsransonen med mat på kursdagarna. Man kan med fördel ”kontaminera” foderkulorna genom att även lägga t ex korvbitar i godisfickan som doftar av sig

Ha gärna en jacka med stora fickor, midjeväska eller träningsväst, om du har det. Det är praktiskt att ha någonstans att stoppa godis och leksaker i när man tränar.

Kontaktuppgifter: Jennie: tel 070 604 8871, Mette: 070 400 9931. Meddela om ni får förhinder.