Instruktörer & Aktivitetsledare

Anna Fronth

”Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör inom Svenska Brukshundsklubben, första hjälpen hundinstruktör i Svenska Blå Stjärnan och cirkelledare inom Studiefrämjandet. Jag har ett stort intresse för hund och friluftsliv, och har arrangerat flera vandringar och turer för den lokala brukshundsklubben samt för rasklubbar.

Jag hoppas att fler ska vilja följa med ut och njuta av naturen tillsammans med sina hundar. Att uppleva tillsammans skapar ett band mellan hund och förare som man har glädje av i vardagen. Att dessutom träna sin hund i allmänlydnad och samarbete gör turerna enklare och tryggare. ”

Helena Linde

Helena Linde med sina två hundar.

”Jag har hållit på med hundar i snart 40 år. Just nu har jag två hundkillar, en golden retriever som är 8 år och en schäfer som är 7 år. Förutom att jag är instruktör är jag även SBK-lärare, mentalfigurant och mental-testledare, tävlingsledare i lydnad och bruks samt nosework-instruktör.

Det jag brinner för är nosarbete av alla de slag, till exempel nosework, specialsök, uppletande och min favorit, personspår. Jag tycker också det är särskilt roligt med valpkurser och aktiveringskurser, men jag gillar all utbildning.”

Lise Rosvold

Lis Rosvold med sin hund.

”Jeg er Norsk men har bodd mange år i Sverige. Har hatt hund nesten hele mitt liv og de siste årene har jeg forelsket meg i rasen som heter ”Berger des Pyrenees a face rase”. Det er en Fransk gjeterhund/vallhund med masse enerig og som er veldig lärevillig, men også en krevende hunderase.

Jeg brenner for samarbeide mellom hund og eier. Det jeg trener mine hunder i er mest rally, triks, lydighet og litt nosework, men vi har også värt endel på utstilling. Har gått et instruktörkurs i Norge på Oslo Hundeskole for mange år siden, pluss litt småkurs her og der.

Kan holde kurs i ”triks” for nybegynnere og eventuelt dukke opp som hjelpeinstruktör.”

Lena Sand

Instruktör Lena Sand

”Jag har haft hund sedan 1988 då min första bearded collie flyttade in. Har haft åtta kullar av rasen och provat på många olika aktiviteter med mina hundar. Utställning, lydnad, rallylydnad, person- och viltspår, agility, nosework mm. Det finns mycket kul att göra med sin hund.

Jag har haft kurser i klubbens regi sedan 2002. Det har varit många olika kurser, såsom valp- unghund- allmänlydnad, tävlingslydnad, aktivitetskurs, aktiva promenader och rallylydnadskurser. Jag tycker att det är väldigt roligt att ha kurs. Jag njuter av att se hur samarbetet mellan hund och förare stärks och hur de utvecklas tillsammans.

Hoppas vi ses ute på klubben!”

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Fler instruktörer & aktivitetsledare (presentation kommer)

Karin Oxenwaldt

Mette Sörvik